anna@vardagibalans.nu - Personlig service - Betala enkelt med swish

Lymfmassage

Lymfmassage

Ta hand om ditt lymfsystem

En lugn och mjuk behandling där man jobbar med andning, hud och bindväv. Med hjälp av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet att transportera överskottsvätska och slaggprodukter ut ur kroppen på ett effektivt sätt. Ibland används även djupare grepp och silikonkoppor för att lösa upp mer djupgående stopp och ärrvävnad. De olika teknikerna i lymfmassagen hjälper både till att lossa på kompakt bindväv och öka lymfflödet. Lymfmassage är en behandling som passar alla. Det kan vara extra viktig för dig som har fått lymfknutor bortopererade eller strålats i samband med cancerbehandling; har någon typ ödem, primärt eller sekundärt; fibromyalgi; restless-legs; och trötthetssyndrom. Lymfmassage ges inte under pågående cytostatikabehandling.

Tecken på att ditt lymfsystem kan behöva lite extra omhändertagande är om du:

  • Känner dig tung och svullen
  • Ständigt är trött
  • Upplever en mental dimma och trötthet
  • Ofta drabbas av förkylningar och infektioner
  • Har värk och smärta
  • Har torr hy med utslag och eksem
  • Har domningar i armar/ben
  • Upplever stelhet och värk
  • Har operationsärr
 
Kompressionskläder är ett sätt att hjälpa lymfsystemet på ett smart och enkelt sätt i vardagen

Speedy

Det ursprungliga priset var: 275 kr.Det nuvarande priset är: 220 kr.

Silver Wave Slimming Sleeves

Det ursprungliga priset var: 710 kr.Det nuvarande priset är: 568 kr.

Silver Wave Skin

Det ursprungliga priset var: 975 kr.Det nuvarande priset är: 780 kr.

Be You Tonic

Det ursprungliga priset var: 1390 kr.Det nuvarande priset är: 1112 kr.

Om Lymfsystemet
Lymfsystemet är kroppens reningsverk och her en viktig uppgift att transportera överskottsvätska och slaggprodukter (inflammationsämnen, döda celler, gifter mm) från kroppens vävnader. Det är också en viktig del av kroppens immunförsvar och hjälper din kropp att bekämpa infektioner från virus och bakterier. Om lymfsystemet är trögt hinner det inte ta hand om vätskan i den takt det fylls på ute i kroppen. När vätska och slaggprodukter blir krav ute i kroppen kan inflammationer uppstå. Vätskan som samlas är omgiven av bindväv som blir mer kompakt med tiden. Detta skapar en miljö i kroppen där cellerna och vävnaderna inte bår bra och ofta upplevs detta som ömhet, värk, svullnad som följd. 

Lymfsystemet är ett levande system som hela tiden påverkas av vår livsstil och av den miljö vi lever i. Därför är det viktigt att kompletta lymfmassagebehandlingar med regelbunden egenvård i din vardag. Det ger dig de bästa resultaten.

Lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad. Därför är behandlingen upplagd för att skapa lugn och hjälpa dig slappna av på djupet.

När du bokar lymfmassage hos Vardag i Balans är första besöket lite längre då det ingår en konsultation utifrån dig och dina besvär. När du börjar med en lymfmassagebehandling är det bra att starta upp med några täta behandlingar helst 1ggr/v under 3-5 veckor, för att fart på lymfsystemet. Om du väljer flera behandlingar så ingår även egenvårdsprogram för dig mellan behandlingarna. Det utgår från dig och vad du behöver och känner är rimligt i din vardag.